Αξιοθέατα

Σπήλαιο Δρογκαράτη: Βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιόμετρων από την πόλη της Σάμης, στην περιοχή των Χαλιωτάτων. Απαράμιλλης ομορφιάς γεωλογικός σχηματισμός ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών, με μοναδικής αισθητικής κόκκινους σταλακτίτες και σταλαγμίτες και σπάνια ακουστική στην κύρια αίθουσα.

Λίμνη Μελισσάνη: Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης βρίσκεται στον Καραβόμυλο, μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμης. Στο εσωτερικό της έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θέαμα. Απολαύστε μία υπέροχη βαρκάδα σε μία από τις ομορφότερες και σπάνιες παγκοσμίως υπόγειες λίμνες.

Φάρος Αγίων Θεοδώρων: Το περίφημο Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα κυκλικό κτίσμα, δωρικού ρυθμού με είκοσι κολώνες. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, καταστράφηκε από το σεισμό του 1953 και ξανακτίστηκε το 1964.

Γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες είναι ένα μοναδικό, παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο. Η θάλασσα έχοντας ροή ποταμού εισχωρεί σε μεγάλες τρύπες, τις λεγόμενες καταβόθρες, στη συνέχεια περνάει κάτω από τον κόλπο του Αργοστολίου και από τα βουνά του νησιού και φτάνει στη λίμνη Μελισσάνη και καταλήγει στον κόλπο της Σάμης. Η ροή του νερού κινεί τον νερόμυλο που βρίσκεται εκεί. Εάν θέλετε να δείτε την είσοδο του νερού, δεν έχετε παρά να πάτε στην είσοδο του λιμανιού του Αργοστολίου, στο ακρωτήρι των Αγίων Θεοδώρων.

Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Το μεγαλοπρεπές βενετσιάνικο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου κατασκευάστηκε πιθανότατα στους βυζαντινούς χρόνους και η σημερινή του μορφή οφείλεται στους Ενετούς (1504). Ήταν η πρώτη πόλη της Κεφαλονιάς από το Μεσαίωνα μέχρι το 1757. Βρίσκεται σε ένα ύψωμα σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακού μπαρόκ, να περπατήσετε εσωτερικά στο κάστρο, να χαζέψετε στα γραφικά μαγαζάκια και να καθίσετε για καφέ ή φαγητό με υπέροχη θέα προς το νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς και τον κόλπο του Αργοστολίου.