Παραλίες

Χάρη στην μοναδική δανδελένια ακτογραμμή της Κεφαλονιάς, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις εντυπωσιακές εναλλαγές και τις μοναδικές παραλίες που καλύπτουν τις προτιμήσεις ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Οργανωμένες και κοσμοπολίτικες ή απομονωμένες και ερημικές, μικροί φιλόξενοι κόλποι ή μεγάλες εντυπωσιακές ακροθαλασσιές, με άσπρα βοτσαλάκια ή με κατάξανθή ή και κατακόκκινη άμμο, όλες σας προκαλούν για μία βουτιά στην κρυστάλλινη και ήρεμη θάλασσα. Οι γαλάζιες σημαίες που κυματίζουν πιστοποιούν ότι τα νερά εκτός από μαγευτικά είναι και πεντακάθαρα.

Μερικές από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι:

Μακρύς Γιαλός: με τη λεπτή ξανθή άμμο, αν και πολυσύχναστη, παραμένει μία ονειρική παραλία με εύκολη πρόσβαση. Πρόκειται για τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, και είναι ιδανική για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη θάλασσα με τη διασκέδαση αφού διαθέτει beach bars, ναυαγοσώστη, πολυάριθμες ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach volley και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Βρίσκεται στο χωριό Λάσση το πιο ανεπτυγμένο τουριστικό θέρετρο του νησιού, μόλις 5 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο.

Πλατύς Γιαλός: βρίσκεται επίσης στο χωριό Λάσση, είναι λιγότερο κοσμοπολίτικη αλλά εξίσου όμορφη παραλία.

Παραλία Σπάσματα και Μεγάλη Άμμος: βρίσκονται στο χωριό Μηνιές, μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο. Οι παραλίες αυτές είναι ήσυχες και οργανωμένες με beach bars ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Παραλία Τραπεζάκι: βρίσκεται στο χωριό Μουσάτα, στον κεντρικό δρόμο Αργοστολίου- Πόρου. Μια πολύ όμορφη παραλία, που συνδυάζει την υπέροχη αμμουδιά με τα πολλά πεύκα. Χαρακτηρίζεται από τα ζεστά και ρηχά νερά της, κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά.

Αντίσαμος: από την κωμόπολη της Σάμης ένας μικρός δρόμος οδηγεί στην Αντίσαμο. Είναι μία ελλειψοειδή παραλία με βότσαλο, η μόνη οργανωμένη στην ευρύτερη περιοχή, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar, θαλάσσια ποδήλατα και κανό καγιάκ.

Μύρτος: είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού, με την κάτασπρη άμμο, τα μικρά άσπρα βότσαλα και τα διάφανα νερά, τα οποία είναι ιδιαίτερα βαθιά. Σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτή, βρίσκεται το απόλυτο κενό!

Παραλία Ξι: βρίσκεται στη Χερσόνησο της Παλικής, μετά το Ληξούρι. Είναι γνωστή για την κόκκινη άμμο της και έχει υποδομή για θαλάσσια σπορ.

Παραλία Πετανοί: βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Παλικής και για πολλούς θεωρείται το αντίπαλο δέος του Μύρτου. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ οι ψαροταβέρνες της περιοχής φημίζονται.